Un produs alimentar pentru copii, retras de pe piață

Mai multe loturi de parizer pentru copii Martinel Mortadella de la Reinert au fost retrase de la vânzare pentru că ar putea conține urme de metale, din cauza unei defecțiuni a mașinilor de producție, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA).

Este vorba despre loturile de parizer pentru copii Martinel Mortadella 90 gr, cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, inclusiv și Martinel Mortadella din carne de pasare 90 gr, cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021, inclusiv. Aceste produse erau la vânzare în magazine din toată țara.

„Cerințele de calitate pentru toate produsele salamuri pentru copii din sortimentul Martinel sunt extrem de stricte. Noi verificăm în mod regulat toate etapele de lucru din producție. În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal. Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate. Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb. Regretăm incidentul și ne cerem scuze tuturor clienților pentru neplăcerile create. Sperăm că dumneavoastră rămâneți în continuare fani fideli ai mărcii Martinel și vă dorim să vă bucurați în continuare de Martinel și prietenii săi”, au transmis reprezentanții companiei.

20.000 de produse retrase din magazine

Lotul cu probleme are aproximativ 60.000 de bucăți, iar dintre acestea 40.000 au fost oprite deja în depozit și vor fi incinerate. În ultimele două zile, 20.000 de produse au fost retrase din magazine. Producătorul îi sfătuiește pe cei care au acasă acest produs să-l arunce sau să-l returneze.

Totodată, mai multe echipe de la ANSVSA au fost la supermarketuri pentru a se asigura că marfa este scoasă de la raft, iar comercianții care nu au respectat decizia au fost sancționați cu 40.000 de lei. Direcția Sanitar Veterinară spune că nu există niciun pericol pentru sănătate.

Deja ai votat!