Botoșănean amendat de jandarmi, după ce a încălcat carantina și a ieșit la o plimbare

A încălcat carantina și s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei. Este pățania unui botoșănean, care a a fost introdus în carantină după ce fratele său a revenit din Danemarca. Locuind cu toții în același imobil, cei din familie au trebuit să intre în izolare, măsura fiind instituită de Direcția de Sănătate Publică. Doar că duminică, atunci când jandarmii au mers să verifice dacă măsurile sunt respectate, botoșăneanul nu a fost găsit acasă. „Inițial, s-a spus că ar fi plecat la biserică, dar cei din echipaj au mers și la lăcașul de cult, iar acesta era închis. Cum fratele său a susținut că a ieșit pentru a se plimba, bărbatul a fost sancționat contravențional”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

În luna mai a.c., jandarmii botoșăneni au verificat la domiciliu aproape o mie de persoane aflate în carantină sau izolare, ca măsură de limitare a răspândirii infecțiilor cu COVID-19 și reducerii riscului asupra sănătății, nefiind constatate situații similare.

Tot luna trecută, șase persoane au fost identificate în spațiul public și sancționate contravențional pe timpul executării misiunilor de ordine publică, în condițiile în care ar fi trebuit să se afle la domiciliu.

Conform prevederilor legale, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de carantinare sau de izolare la domiciliu constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei.

 

Deja ai votat!