Daniel Botezatu – „Ziua de Rusalii nu va fi zi liberă pentru noi”

În şcolile botoşănene, desemnate centre de examen în cadrul Evaluării Naţionale, cea de a doua zi de Rusalii nu va fi zi liberă, a anunţat Daniel Botezatu, inspector şcolar general. Decizia a fost luată de conducerea Ministerului Educaţiei dat fiind faptul că proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale va avea loc pe 22 iunie, prima zi după această mare sărbătoare.

Este destul de greu pentru că prima zi de examen vine exact după Rusalii. Şi domnul ministru ne-a atras atenţia inspectorilor şcolari că ziua de Rusalii nu va fi zi liberă pentru noi. Iar noi atragem atenţia reprezentanţilor untăţilor de învăţământ în care se vor desfăşura aceste examene că nu va fi nici pentru ei zi liberă pentru că sunt multe chestiuni de pus la punct”, a declarat Daniel Botezatu.

La Evaluarea Naţională vor participa peste 3.800 de elevi botoşăneni, ceea ce înseamnă că vor fi stabilite patru centre zonale de evaluare a lucrărilor. Probele scrise vor fi organizate în şcoli, condiţia fiind aceea ca unităţile de învăţământ să aibă sisteme de monitorizare video a sălilor de examen şi holurilor. O altă condiţie este aceea ca şcolile să nu fi avut în anii anteriori mai multe încercări de fraudare a acestui examen. La nivelul judeţului Botoşani nu există astfel de unităţi.

Examen de pe patul de spital 

Examenul din acest an înregistrează şi o situaţie emoţionantă. Un elev botoşănean, care are mari probleme de sănătate, va susţine examenul în spital. „Un elev din Botoșani, absolvent de clasa a VIII-a cu mari probleme de sănătate, în acest moment internat la Oncologie la București, își dorește foarte mult să susțină probele scrise. Vom lua legătura cu ministerul și cu Inspectoratul municipiului București pentru ca o comisie specială să vină la spital să-l evalueze. E admirabil ceea ce își dorește acest copil. Am înțeles că este de 8,50 – 9, deci va lua cu siguranță examenul”, a precizat Daniel Botezatu.

Dorinţa acestui copil ar trebui să fie un exemplu pentru elevii care vor susţine în acest an Evaluarea Naţională sau Bacalaureatul.

Acest examen important pentru absolvenţii de gimnaziu va avea loc în perioada 22 – 25 iunie. Rezultatele vor fi anunţate pe 29 iunie.

Deja ai votat!