Demonstrație de forță. Militarii botoșăneni implicați în exercițiul „Scutul de foc 21.I”

Militarii Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun” desfășoară în această perioadă activități de instruire la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, în cadrul exercițiului „Scutul de Foc – 21.I”. Alături de militarii botoșăneni, la acest exercițiu participă și un detașament aparținând Armatei Naționale din Republica Moldova.

Exercițiul se desfășoară în cadru multinațional și presupune executarea unor exerciții tactice cu trageri de luptă, cu trupe în teren având ca obiectiv creșterea capacității de acțiune întrunită, exersarea procedeelor de reglaj și tragerii de efect precum și îmbunătățirea procesului de conducere a focului, specific artileriei terestre.

„Scutul de foc” a fost planificat și desfășurat pentru prima dată în anul 2015, ca urmare a Legii nr. 75-2013 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, privind cooperarea în domeniul militar. Acordul urmărește antrenarea în comun cu folosirea acelorași tehnici, tactici și proceduri, precum și dezvoltarea relațiilor de cooperare militară dintre România și Republica Moldova, având în vedere interesul comun pentru stabilitatea și securitatea regională.

 

Deja ai votat!