Amplă activitate de dezinsecţie în municipiul Botoşani

Mâine, 10 iunie, în municipiul Botoşani se va derula o amplă activitate de dezinsecţie a spaţiilor verzi, în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte. Activitatea va începe la ora 22.00 şi se va încheia vineri, la ora 5:00. Se va acţiona în următoarele zone: parcurile Mihai Eminescu, Curcubeului, Tineretului, Primăriei, APM, Filateliei, Sucevei, Cornișa, Junior, General Avramescu, Liceul Pedagogic, Pietonalul Unirii, Bulevardul Mihai Eminescu, parcul de lângă Biserica Garnizoanei şi parcul unde sunt plimbate animalele de companie.

În luna mai, am încheiat un contract pentru activitatea de dezinsecţie în municipiul Botoşani. Toată activitatea va cuprinde o suprafaţă de 19,8 hectare. Valoarea contractului este de 67.000 de lei cu TVA inclus”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Activitatea este monitorizată şi de viceprimarul Liviu Toma, care în această săptămână îndeplineşte atribuţiile primarului.

Substanţele utilizate trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătăţii, să nu fie iritante pentru populaţie, să fie biodegradabile în sol. Lucrările ce se vor executa nu trebuie să provoace daune vegetaţiei şi să nu afecteze viaţa şi sănătatea populaţiei. Pentru creşterea gradului de confort şi siguranţă a cetăţenilor, voi susţine şi viitoarele campanii în acest domeniu”, a precizat Liviu Toma.

Deja ai votat!