Edilii continuă activitatea de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public

În ultima perioadă, poliţiştii locali au identificat în municipiu nouă maşini abandonate pe domeniul public. Conform reglementărilor în vigoare, au fost puse somaţii pe maşini şi s-au întocmit procese verbale de constatare.

Viceprimarul Liviu Toma a declarat că funcţionarii din cadrul Oficiului juridic şi Compartimentul transporturi au constatat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de legea privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, pentru declararea autovehiculelor ca fiind abandonate.

Din păcate, ne confruntăm şi cu astfel de situaţii. Aceste autovehicule abandonate îngreunează activitatea de salubrizare a oraşului şi intervenţiile la reţelele de utilităţi, în caz de avarii”, a precizat Liviu Toma. Edilul a adăugat că cele nouă maşini vor fi ridicate de către echipele Eltrans şi transportate în curtea societăţii de transport local.

Maşinile ridicate de pe domeniul public sunt valorificate la societăţile specializate în preluarea deşeurilor reciclabile.

Deja ai votat!