Eroi omagiaţi de elevi

Mai multe instituţii din judeţ şi-au unit forţele pentru a marca Ziua Eroilor. Astfel, în cadrul proiectului educațional „EROII nu mai au nevoi, EROII, ne mai au pe noi”! vor avea loc o serie de evenimente coordonate de „Parohia Ionășeni”, prin preotul Claudiu George Crupă, Liceul „Demostene Botez”, din Trușești, prin profesorii Cristina Gradinaru Vranciu, Gania Cătălina, Ana Ionescu și Ionela Deleanu, dar și Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani, prin bibliotecar Brîndușa Coteț.

Joi, 10 iunie, elevii botoșăneni îi vor omagia pe eroii neamului românesc prin poezii și cântece patriotice, creații literare și plastice. Totodată, școlarii se vor întâlni și cu veterani, de la care vor afla ce înseamnă cu adevărat războiul sau despre experiențele trăite de soldații români pe fronturile de luptă.

De asemenea, în această perioadă, în toate bisericile ortodoxe vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului, precum și la toate monumentele dedicate acestora.

„Suntem datori să-i cinstim pe eroii noștri”

„Sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească încă din anul 1920. În această zi, suntem datori să-i cinstim pe eroii noștri, din toate locurile și din toate timpurile, cunoscuți sau necunoscuți, care cu prețul vieții lor au contribuit la plămădirea vieții României de azi. Ei au murit cu gândul la țara lor, având drept idealuri apărarea credinței strămoșești, a libertății și demnității poporului român. Prin sacrificiul lor suprem, ne-au dăruit nouă pacea, dezrobirea, libertatea și speranța. Să-i pomenim în rugăciunile și gândurile noastre, amintindu-ne veșnic de jertfa si idealurile lor”, au transmis organizatorii proiectului.

Partenerii proiectului educațional „EROII nu mai au nevoi, EROII, ne mai au pe noi”! sunt Liceul Teoretic Grigore Antipa din Botosani, prin  profesorul Cristina Pavel, Primăria Trușești, Casa Corpului Didactic (CCD) Botoșani, Parohiile Drislea, Buhăceni și Durnești și Școala Gimnazială Nr.1 Durnești.

 

Deja ai votat!