spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTNou director general la Nova Apaserv. Gabriel Cîrlan a fost înlocuit cu...

Nou director general la Nova Apaserv. Gabriel Cîrlan a fost înlocuit cu Liviu Ștefan

Consiliul de Administrație de la Nova Apaserv a decis, astăzi, noul director general provizoriu. Astfel, pentru următoarele două luni, conducerea operatorului de apă va fi asigurată de Liviu Ștefan, actualul șef al filialei Botoșani de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. Numirea sa în această funcție a venit după ce actuala conducere a Consiliului Județean (CJ) nu a agreat prelungirea mandatului provizoriu acordat în februarie lui Gabriel Cîrlan și prin urmare, deși aveau posibilitatea legală să prelungească cu încă două luni mandatul acestuia, cei din PSD și ALDE nu au mai luat în calcul această variantă ci au mers pe ideea că, odată ce mandatul îi expiră pe 9 iunie, trebuie numită o altă persoană. Și atunci au venit cu nominalizarea lui Liviu Ștefan, cel care în trecut a mai lucrat la Nova Apaserv, coordonând implementarea programelor europene de la nivelul societății.

Propunerea a venit din partea ALDE 

Surpriza cea mare a fost că propunerea privind numirea lui Liviu Ștefan nu a venit din partea PSD, așa cum se așteptau cei mai mulți (n.r. – întrucât Liviu Ștefan a fost adus la ANIF pe vremea prefectului PSD Dan Șlincu), ci din partea lui Gabriel Atudoroae, reprezentantul ALDE din Comitetul de nominalizare.

Surprinzător a mai fost şi faptul că vicepreședintele CJ, Bogdan Dăscălescu, ajuns în această funcție tot din partea ALDE, și care are printre atribuții tocmai coordonarea activității operatorului de apă, recunoscuse în public, la începutul acestei săptămâni, că ar fi insistat pe numirea ca director general a ieșeanului Ion Toma, fost director la ApaVital Iași. Ori, susținerea lui Liviu Ștefan chiar de către reprezentantul ALDE demonstrează că vocea lui Bogdan Dăscălescu nu contează prea mult în partid, iar „jocurile” le face în continuare fostul președinte CJ, Florin Țurcanu, care continuă să aibă multă influență în cadrul operatorului de apă încă din perioada în care era șeful județului.

Numire în urma unui vot secret

Este drept, numirea lui Liviu Ștefan a venit în urma unui vot secret exprimat în Consiliul de Administrație. Astfel, atunci când s-au numărat voturile, Liviu Ștefan a adunat cinci voturi „pentru” și numai două „împotrivă”. Raportând acest rezultat la structura Consiliului de Administrație, în care PSD, PNL și ALDE dețin câte doi reprezentanți, iar Pro România unul singur, rezultă că singurii care au votat împotrivă au fost liberalii, iar ceilalți, adică PSD, ALDE și Pro România, au mers în bloc pe mâna lui Liviu Ștefan.

Cumva, rezultatul votului de astăzi din Consiliul de Administrație de la Nova Apaserv reflectă noua majoritate din Consiliul Județean rezultată după alegerile de anul trecut, însă mai arată un aspect – că actualul președinte CJ, Doina Federovici, nu a reușit să-și impună încă punctul de vedere în fața ALDE, Florin Țurcanu jucându-și cartea pe eșichierul politic, chiar dacă stă deasupra capului cu sabia unei noi condamnări penale în dosarul intentat de procurorii anticorupție și în care a fost condamnat de instanța de fond la închisoare cu executare.

Liviu Ștefan nu a avut niciodată vreo funcție în niciun partid politic”

„Chiar dacă în lumea politică se vorbește că Liviu Ștefan este nepotul primarului de la Vorona, lucru care este adevărat, eu pot să spun un lucru – Liviu Ștefan nu a avut niciodată vreo funcție în niciun partid politic. El nu are treabă cu niciun partid politic, indiferent cum se cheamă acesta – PSD, PNL sau ALDE. Este apolitic, este inginer, a lucrat în Nova Apaserv și toate recomandările de la specialiștii din județul Botoșani au fost pozitive. De aceea, după discuțiile avute, am considerat că este cea mai oportună propunere ca acesta să preia funcția de director general provizoriu. Am convingerea că domnul Ștefan are această pricepere să readucă societatea Nova Apaserv pe profit”, a spus Florin Țurcanu.

Deocamdată, reprezentanții CJ nu au comentat decizia de a numi un nou director general provizoriu la Nova Apaserv, decizia Consiliului de Administrație urmând să fie transmisă către CJ pe căi oficiale.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...