Carambol cu cinci maşini şi nouă victime (video)

Un cumplit accident rutier a avut loc în această seară la ieşirea din oraş spre Suceava. În carambol au fost implicate cinci autoturisme, iar nouă persoane au fost rănite. În urma unui apel la 112 la faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de pompieri, descarcerare, poliţie, Smurd şi ambulanţă.

„Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat pentru un accident rutier, un impact cu cinci autoturisme, cu nouă victime, policontuzionaţi, stabili din punct de vedere hemodinamic. Trei dintre ei au refuzat transportul la spital, şase sunt evaluaţi şi stabilizaţi din punct de vedere hemodinamic şi au fost dirijaţi către serviciul de Urgenţă. Până acum avem un minor, restul fiind persoane peste 18 ani”, a declarat medicul primar de medicină de urgență Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoșani.

Pompierii ajunşi la faţa locului au intervenit pentru a înlătura pericolul producerii unui incendiu. „La sosirea forțelor de intervenție la faţa locului, au constatat că în accident au fost implicate cinci autoturisme. Nouă persoane, dintre care și un copil de 6 ani, au primit îngrijiri medicale la fața locului. Toate sunt conştiente. Șase dintre ele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea pericolului de incendiu, fiind deconectate bornele bateriilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, Dorina Lupu.

La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţie, care au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii carambolului. „Din verificările efectuate până în acest moment s-a stabilit faptul că o tânără de 31 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism marca BMW pe strada Sucevei, direcția de deplasare dinspre strada Pacea către localitatea Hudum, a pierdut controlul asupra direcției de mers împrejurare în care a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu alte patru autoturisme care circulau regulamentar din sens opus. În urma impactului șase persoane au suferit leziuni și au fost transportate la spital, dintre care un minor. Toti conducătorii auto au fost testați alcoolscopic rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. La această oră se efectuează cercetarea la fața locului, traficul fiind deviat prin Parcul de Agrement Cornișa”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!