Escrocherii dirijate din pușcărie. Descinderi cu mascații la suspecți

Polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Vlăsinești efectuează astăzi, 10 iunie a.c., două percheziții domiciliare în județul Iași, în cadrul unui dosar penal privind mai multe înșelăciuni prin metoda accidentul. Perchezițiile au loc cu sprijinul polițiștilor de la Investigații Criminale Iași și al celor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași. În cadrul anchetei, polițiștii botoșăneni colaborează inclusiv cu structurile din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, unde au fost înregistrate fapte de același gen și există suspiciunea rezonabilă că ar fi vorba de aceiași autori.

Potrivit unor surse judiciare, faptele ar fi fost comise de o persoană încarcerată în Penitenciarul Gherla, care era în legătură cu alți suspecți aflați în libertate. Astfel, deținutul suna victimele, de regulă persoane vârstnice, le anunța că o presupusă rudă ar fi suferit un accident rutier și solicita bani fie pentru operație, fie pentru a rezolva alte aspecte juridice. Dacă victimele cădeau în plasă, la domiciliile acestora se deplasau complicii aflați în libertate, care ridicau sumele de bani cerute de deținut.

Perchezițiile organizate astăzi i-ar viza tocmai pe cei care jucau rolul de „săgeți” în aceste escrocherii dirijate din pușcărie.

 

Deja ai votat!