Noi reguli în Piaţa Centrală

Edilii botoşăneni sunt hotărâţi să facă ordine în Piaţa Centrală. În pirmă fază, a fost  desfiinţat mini bazarul de lângă Biserica „Sfântul Gheorghe”. „Era un focar de infecție acolo. Vor fi scoase la licitație locuri pentru amplasare chioșcuri, ordonând astfel comerțul din zona respectivă. Dorim să eficientizăm mult mai mult activitatea, să aducem un confort sporit cetățenilor care doresc să-și facă cumpărăturile în Piața Centrală, unde nu sunt aceleași condiții ca în Piața Viilor care a beneficiat de un proiect european”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Alte măsuri vizează eliminarea activităţilor care nu sunt conforme cu specificul unei piețe agroalimentare.

Ne dorim să se respecte sectorizarea și să nu se depășească spațiul închiriat. Expunerea produselor în afara locurilor stabilite va fi sancționată. Toți comercianții trebuie să înțeleagă că aceste reguli trebuie respectate pentru a avea parte cu toții de un comerț civilizat”, a explicat Bogdan Buhăianu.

Potrivit edilului, se va interzice consumul de semințe, comercializarea mărfurilor second-hand, intrarea în perimetrul pieţei cu animale de companie şi vânzarea produselor din mers. Maşinile care aprovizionează agenţii economici din hala de carne vor avea acces în piaţă într-un interval orar bine stabilit, în baza permisului de liberă trecere.

Deja ai votat!