Protecția Consumatorului oferă sprijin persoanelor cu credite la bănci

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), va oferi ajutor consumatorilor care au datorii sau credite și rate la bănci, în cazul în care aceștia ajung în imposibilitate de plată. Acest lucru va fi posibil datorită introducerii procedurii pentru insolvența persoanelor fizice.

Astfel, ANPC sprijină, prin intermediul Direcției de Insolvență Persoane Fizice, implementarea Legii insolvenței persoanelor fizice, prin consilierea consumatorilor vizați de actul normativ, cât și prin sprijinirea activității Comisiilor Teritoriale ce se regăsesc la nivelul fiecărui județ al țării.

Recent, avut loc Conferința „Insolvența persoanelor fizice – Realitate, Practică și Dezvoltare”, cu scopul de a identifica cât mai multe soluții și pentru a aplica cât mai repede aceste proceduri. Printre cei care au participat la conferință s-au aflat Claudiu Dolot, președinte ANPC, Vera Mitran, vicepreședinte ANPC, Dana Munteanu, Director Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice, reprezentanți ai Consiliului Patronatelor Bancare din România, ai Uniunii Naționale a practicienilor în Insolvență, dar și reprezentanți media.

“În scopul asigurării unei bune desfășurări a actelor de procedură de lege s-a monitorizat lunar activitatea desfășurată de către administratorii desemnați ai procedurii cu privire la dosarele aflate în lucru și s-au întocmit rapoarte de informare către comisiile de insolvență la nivel teritorial”, se arată în comunicatul ANPC.

Deja ai votat!