Regulamentul privind administrarea cimitirelor va fi modificat

Edilii botoşăneni intenţionează să modifice regulamentul privind administrarea cimitirelor.  Una dintre modificări vizează activitatea firmelor care execută lucrări în cele două cimitire. „Toţi angajaţii acestor firme vor trebui să aibă o vestă şi un ecuson pentru a putea demonstra unde lucrează. Vom introduce şi o taxă pentru maşinile acestor firme, de 500 de lei anual, pentru că sunt şi unele pagube care se produc, dată fiind circulaţia acestor maşini pe aleile din cimitire”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Edilul a adăugat că şi condiţiile de autorizare a acestor firme vor fi mai drastice, pentru a exista un control al celor care îşi desfăşoară activitatea în cimitire.

Tarif pentru întreţinerea mormintelor abandonate

O altă măsură vizează introducerea unui tarif pentru întreţinerea mormintelor abandonate. „După cum ştiţi, există o mare problemă cu vegetaţia din cimitire. Serviciul Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire (SPAPOC) se ocupă de curăţarea aleilor principale şi secundare. Cei care sunt concesionarii locurilor de veci au obligaţia să se ocupe de întreţinerea mormintelor. Dorim să venim în ajutorul acestor persoane prin introducerea unui tarif pentru îngrijire loc de veci concesionat”, a explicat Bogdan Buhăianu. Acest tarif, al cărui cuantum urmează să fie stabilit, va fi plătit doar de persoanele care vor solicita ca muncitorii SPAPOC să aibă grijă de morminte.

Regulamentul modificat va fi lansat în consultare publică, după care va fi dezbătut în Consiliul Municipal.

Deja ai votat!