S-a semnat contractul pentru Lotul 2 din Drumul Strategic

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Botoșani au semnat joi, 10 iunie a.c., contractul pentru modernizarea Lotului 2 din Drumul Strategic. În lungime de 51,194 kilometri și format din tronsonul Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești (DJ 282), Lotul 2 a fost adjudecat de asocierea Cornell’s Floor – Construct Com – Test Prima – Autotehnorom.

Valoarea licitată este de 208.355.380,47 lei cu TVA. Valoarea totală a proiectului, care include și celelalte cheltuieli – proiectare, dirigintare, taxe, TVA, etc – este de 475,5 milioane lei. Din această sumă, contribuția CJ este o treime, mai exact 158 milioane lei. În total, ar fi vorba de modernizarea a peste 100 de kilometri de drum, adică aproximativ 16% din întreaga rețea de drumuri județene a Botoșaniului. În prezent, 32 de kilometri sunt din piatră, iar restul au o îmbrăcăminte asfaltică ușoară, a cărora stare este rea și mediocră. „Este o lucrare mare, finanțată prin fonduri europene, dar pentru care și efortul bugetar pe care-l va face Consiliul Județean Botoșani este unul important”, a declarat Doina Federovici.

Loturile 1 şi 2 au fost predate constructorului 

Pe 12 mai, CJ a predat constructorilor loturile 1 și 3, demarând astfel lucrările care vor trebui finalizate în 24 de luni. Lotul 1, în lungime de aproximativ 30 kilometri, este format din două tronsoane Șipote (jud. Iași) – Rediu – Răuseni – Călărași, respectiv Dângeni – Mihălășeni. Lucrările de modernizare se ridică la 112,4 milioane de lei, inclusiv TVA, și vor fi efectuate de asocierea dintre firmele Danlin XXL și Dragos Invest. Aici, constructorul a decapat deja asfaltul și s-a început lărgirea drumului de pe unul din cele două tronsoane.

Lotul 3, de 26 de kilometri, pe relația Blândești – Cerchejeni – Sulița (Cheleș) – Lunca Cernești – Todireni, va fi modernizat de asocierea formată din Frasinul și Dimex. Valoarea lucrărilor contractate este de 103 milioane, inclusiv TVA. Pe ambele loturi s-au făcut organizările de șantier și s-a început transportul de materiale de balastieră, s-au făcut demersurile pentru obținerea tuturor documentelor necesare și s-a stabilit împreună cu dirigintele de șantier graficul de lucrări.

 

Deja ai votat!