Se redeschide Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut

Prim-ministrul, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că se redeschide Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Rădăuți-Prut, aflat la granița dintre România și Republica Moldova. Anunțul a fost făcut în contextul în care Guvernul a aprobat miercuri prelungirea stării de alertă, cu încă 30 de zile, pe întreg teritoriul României, începând din data de 12 iunie. Redeschiderea PTF Rădăuți Prut va avea loc după ce decizia va fi aprobată și în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), iar hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial și va trece intervalul prevăzut de lege pentru intrarea în vigoare a actului normativ.

Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani spun că PTF Rădăuți Prut va funcționa după programul anterior luării măsurii de închidere, respectiv în intervalul orar 8 – 20. „Personalul este pregătit în orice moment să reia activitatea obișnuită în punctul de trecere a frontierei. Chiar și în perioada în care activitatea a fost sistată în punct, din cauza stării de urgență și a stării de alertă, personalul a desfășurat activități, conform atribuțiilor, în zona frontierei verzi”, a spus Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoșani.

Respectându-se calendarul aplicării măsurilor din starea de alertă, polițiștii de frontieră botoșăneni se așteaptă ca activitatea în cadrul PTF Rădăuți Prut să fie reluată cel mai probabil de duminică, 13 iunie a.c.. „Deocamdată, hotărârea adoptată de Guvern nu a fost publicată, și nici decizia CNSU. Prin urmare, nu este nimic oficial”, a adăugat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt în cadrul STPF Botoșani. Făcând însă comparație cu măsurile dispuse în cazul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, la reluarea activității, este posibil ca punctul să fie redeschis oficial la sfârșitul acestei săptămâni.

Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut a fost închis în primăvara anului trecut, în momentul în care autoritățile române au decretat starea de urgență pe teritoriul țării din cauza pandemiei de Covid-19.

 

 

Deja ai votat!