Eroi comemorați la școlile Rădăuți-Prut, Miorcani, Viișoara și Păltiniș

În semn de recunoștință pentru jertfa eroilor, elevii de la şcolile din Rădăuți-Prut, Miorcani, Viișoara și Păltiniș au participat la o serie de manifestări prin care au demonstrat că cei care au luptat pentru ţară nu au fost, nu sunt și nici nu vor fi niciodată uitați.

La Școala Rădăuți-Prut, coordonați de către Simona Covaş, Ionela Carmen Matei şi Vasile Postolachi, elevii claselor V – VIII au pregătit un emoționant program de poezii și cântece, închinate memoriei eroilor neamului românesc. Elevii au fost susținuți și de către Cristina Lador. Activitatea s-a desfășurat la monumentul eroilor din cimitirul satului unde, părintele Costel Rumega a oficiat o slujbă de pomenire, iar elevii, îmbrpcaţi în costume populare, au depus o coroană de flori. Activitatea s-a defășurat în colaborare cu Postul de Poliție, reprezentat de către Claudiu Vrabie.

La  Școala Miorcani activitatea s-a desfășurat la monumentul eroilor din curtea bisericii unde elevii, coordonați de către Mirela Luchian, Oana Mihaela Gavrilescu și Mihaela Rumega au comemorat eroii neamului prin cuvântări, poezii, cântece și depunere de flori. Preotul satului, Remus Hruşcă a oficiat slujba de pomenire.

La Școala Viișoara activitatea s-a desfășurat atât la Viișoara Mică cât și la Viișoara Mare. La Viișoara Mică, elevii din clasele I – III au confecționat steaguri tricolore, au realizat un proiect tip panou despre eroii neamului, au rostit poezii și cântece, sub îndrumarea învăţătorilor Denise Layla Bahrin și Maria Moscalu. La Viișoara Mare, sub atenta supraveghere a cadrelor Violeta Epure, Marius Băeşu, Veronica Midoschi, dar și a secretarei Elena Râmbu, elevii claselor V-VIII au participat la slujba de pomenire a eroilor ținută de preotul Condurache Marius Mihail. Elevii coordonaţi de Denise Layla Bahrin, îmbrăcați în costume populare, au recitat poezii la monumentul eroilor, iar ceilalți elevi au depus flori.

„Ziua Eroilor este o zi de admirație și entuziasm”

La Școala Păltiniș, responsabila activității a fost Maria Tomacu, profesor care a reușit să mobilizeze elevii pentru a cinsti eroii. Dascălul a citit numele eroilor satului, iar copiii au recitat poezii şi au intonat Imnul național și Imnul Eroilor. De asemenea, elevii clasei a IV-a, coordonați de Cheptroșu Vica, au îmbogățit cu poeziile și cântecele lor frumoasa activitate. Mai mult, preșcolarii și elevii claselor primare și gimnaziale au depus flori la monumentul eroilor din curtea bisericii.

Ziua Eroilor este ziua împlinirilor naționale și o zi de rugăciune. Ziua Eroilor este o zi de admirație și entuziasm. Este o zi de respect și răspundere iar noi trebuie să cinstim cum se cuvine jertfa lor, să fim mândri de cei care au luptat pentru apărarea patriei și au sângerat pentru viitorul ei”, a declarat profesorul Cristina Luminiţa Ceică, consilier educativ.

Deja ai votat!