spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTEscroci căutați cu mascații din poliție. O femeie ridicată pentru audieri

Escroci căutați cu mascații din poliție. O femeie ridicată pentru audieri

Joi, pe 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”șmen”, de pe raza municipiului Roman din județul Neamț. Suspecții erau bănuiți că ar fi acționat și în municipiul Botoșani, iar pe 26 mai a.c. ar fi escrocat o femeie de 53 de ani din comuna Corni, de o sumă de bani.

Cercetările au început încă de atunci, iar polițiștii au făcut mai multe investigații pentru a da de urma suspecților. Joi, după ce au adunat mai multe probe, anchetatorii au descins la domiciliile țeparilor.

„În urma desfășurării activităților la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauza, constând în bani, telefoane mobile, cartele telefonice. De asemenea, o femeie de 41 de ani, bănuită de comiterea faptei a fost condusă la sediul poliției în baza unui mandat de aducere. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Botoșani și a polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Roman.

Victime induse în eroare 

Înşelăciunile prin metoda şmen sunt printre cele mai comune în rândul escrocilor. Deşi frecvent şi aparent uşor de depistat acest tip de escrocherie continuă să facă victime printre români. Metoda „şmen” se bazează pe inducerea în eroare, pe moment, a victimei.

Ţeparul solicită schimbarea unor bancnote în cupiură mai mică sau efectuarea unui schimb valutar după care se ”răzgândeşte” şi cere banii înapoi, distrage atenţia victimei şi în acelaşi timp subtilizează o parte din banii primiţi în schimb, restituind doar o mică parte din ei. Totul se întâmplă sub ochii victimelor în timp record.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...