spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPatru comune botoşănene pot obţine câte 100.000 de euro pentru înfiinţarea de...

Patru comune botoşănene pot obţine câte 100.000 de euro pentru înfiinţarea de centre comunitare integrate

Începând de astăzi, 11 iunie 2021, comunitățile locale din Regiunea Nord-Est pot depune proiecte pentru amenajarea de centre comunitare integrate, în cadrul Axei prioritare 8,  Obiectivul 8.1 – „Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate”.

Potrivit reprezentanţilor ADR Nord – Est, este vorba de cel de-al doilea apel de proiecte lansat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru acest domeniu și vizează  construcția/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ dotarea centrelor comunitare integrate, investiții ce vor contribui la creșterea accesului la serviciile de asistență medicală comunitară furnizate integrat cu cele sociale și educaționale, de care vor beneficia în special persoanele aparținând grupurilor vulnerabile.

Bani pentru dezvoltarea serviciilor de asistență medicală comunitară

Cu fondurile atrase pot fi dezvoltate serviciile de asistență medicală comunitară, în scopul identificării problemelor medico-sociale, îmbunătățirii indicatorilor stării de sănătate, a nivelului de trai al populației, prin acțiuni de prevenție și intervenție specializată, precum și prin creșterea accesului la servicii medico-sociale de calitate și a sporirii gradului de incluziune socială a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile din punct de vedere economic, social sau al stării de sănătate.

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt Unitățile Administrativ Teritoriale din localităţi catalogate cu marginalizare peste medie şi severă, conform Atlasului Zonelor Rurale Marginalizate și al Indicelui Dezvoltării Umane Locale din România. În judeţul Botoşani, localitățile care pot beneficia de această oportunitate de finanțare sunt: Manoleasa, Mileanca, Răuseni şi Stăuceni.

Alocarea financiară pentru Regiunea Nord-Est în cadrul acestui apel de proiecte este de 2.436.475,65 de euro. Valoarea unui proiect poate fi cuprinsă între 10.000 și 100.000 de euro, iar proiectele pot fi depuse în perioada 11 iunie, ora 12:00 – 30 noiembrie, ora 12:00.

Comuna Stăuceni, pregătită să solicite fonduri

Cozmin Epuraş

Încă din luna februarie, Cozmin Epuraş, primarul comunei Stăuceni, anunţa că se ia în calcul atragerea unei finanţări pentru a fi ajutaţi bătrânii din comună.

Trebuie să găsim o soluţie să ne îngrijim bătrânii pentru că, dacă le ducem zilnic o pâine şi ceva de mâncare este o soluţie de moment, pompieristică. Trebuie avut în vedere şi am înţeles de la ministrul Cristian Ghinea că se vor finanţa inclusiv cu fonduri europene aceste cămine de îngrijire a persoanelor vârstnice.

Am avut bătrâni pe care i-am dus la cămin, pentru că nu puteam să-i lăsăm să îngheţe noaptea în casă. Şi pe lângă ce au plătit ei, diferenţa de cazare am asigurat-o cu fonduri de la bugetul local. Să vină cineva să spună că am greşit. Din păcate, sunt bătrâni care, în ciuda condiţiile grele de trai, refuză să plece din casa lor. Mulţi au copii plecaţi în străinătate, care sunt acasă nu au posibilitatea să se întreţină pe ei, nu să-şi mai întreţină părinţii„, a declarat Cozmin Epuraş.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...