Percheziții cu mascații. Polițiștii de la SICE i-au lăsat fără marfă pe contrabandiști

Operațiune de proporții a polițiștilor botoșăneni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE). Sprijiniți de jandarmi, dar și de luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Suceava, aceștia au organizat timp de două zile mai multe percheziții pe raza municipiului Botoșani și a județului Suceava, descinderile soldându-se cu confiscarea mai multor produse de contrabandă, care urmau să fie vândute pe piața neagră.

„Având în vedere cercetările care se efectuează într-un dosar penal privind infracțiunea de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, în perioada 10-11 iunie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la locații de pe raza municipiului Botoșani și a județului Suceava, aparținând unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.

În urma activităților desfășurate la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 17.000 de pachete de țigarete de diferite mărci de proveniență străină și peste 300 de litri de alcool pentru care persoanele percheziționate nu dețineau documente de proveniență și cunoșteau faptul că provin din activități de contrabandă”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultate să se dispună măsuri legale. Acțiunea a beneficiat și de suportul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Biroului de Operațiuni Speciale Botoșani.

 

Deja ai votat!