Primărie amendată de Garda de Mediu din cauza unor arbori tăiați fără aviz

Primăria comunei Păltiniș s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, după ce comisarii de mediu au descoperit mai mulți arbori tăiați fără aviz, pe teritoriul satului Slobozia. Sancțiunea a fost aplicată în urma unui control în teren făcut pe 3 iunie a.c., de reprezentanții Gărzii de Mediu.

„Ca urmare a verificării unei sesizări înregistrate la Garda de Mediu Botoșani, comisarii au identificat 10 cioate de brad, cu diametru de 25-35 centimetri, pe un teren înierbat, de aproximativ 450-500 metri pătrați, domeniul public al Comunei Păltiniș, înregistrat conform HCL 25/21.10.2001 ca spațiu verde. Întrucât tăierile de arbori s-au realizat fără a deține acte de reglementare, Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 5000 lei. S-a stabilit în sarcina UAT-ului măsură cu termen de amenajare a terenului prin plantare de arbori și arbuști și montarea de mobilier urban”, au precizat reprezentanții Comisariatului de Mediu Botoșani.

Potrivit comisarilor de mediu, tăierile neautorizate sau vătămările arborilor și arbuștilor, deteriorările aranjamentelor florale și ale gazonului, distrugerile mușuroaielor naturale, cuiburilor de păsări și adăposturilor de animale, ale construcțiilor și instalațiilor utilitare și ornamentale existente pe spațiile verzi se sancționează conform legii privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților cu amendă contravențională de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice și de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice.

 

Deja ai votat!