Învăţământ universitar la Liceul „Elie Radu”

Primele discuţii pe tema înfiinţării unei extensiuni a Universităţii "George Enescu" au avut loc pe 2 februarie 2021

Filiala botoşăneană a Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” va avea sediul la Liceul Tehnologic „Elie Radu”. Consilierii municipali vor dezbate în şedinţa de luni, 14 iunie, proiectul de hotărâre vizând darea în folosinţă gratuită către Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi a unor spaţii ale Liceului Tehnologic „Elie Radu”. Astfel, universitatea va folosi două săli de curs de la parterul internatului, biblioteca, sala de sport, laboratorul de informatică din liceu, pe o perioadă de cinci ani. Spaţiile vor fi folosite conform unui orar care va fi stabilit de comun acord cu conducerea Liceului „Elie Radu”.

În proiectul de hotărâre se arată că dreptul de folosinţă gratuită se acordă pentru înfiinţarea unei extensiuni universitare în municipiul Botoşani şi pe durata desfăşurării activităţilor didactice universitare în cadrul acesteia. Primarul Cosmin Andrei va încheia un contract de comodat cu conducerea universităţii. Conducerea liceului a mai anunţat că unitatea poate asigura, contra cost, cazarea a opt studenţi în internat şi servirea mesei pentru aceştia.

Demersuri începute în primăvara acestui an

La începutul lunii februarie, o delegație a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, în frunte cu rectorul Aurelian Bălăiță, a purtat discuții cu autoritățile botoșănene, în vederea deschiderii unei secții la Botoșani. Practic, atunci au fost făcuţi primii paşi în direcţia înființării unei noi extensiuni, care se dorește a oferi posibilități de studii universitare în domeniul muzicii, teatrului și artelor vizuale.

Întrucât sunt mulți tineri botoșăneni care au talent în domeniul artelor însă, din motive financiare, nu pot continua studiile la un nivel superior, primarul Cosmin Andrei a salutat acest proiect.

Potrivit conducerii universităţii, pentru început, se va putea înființa o secție de teatru.

 

Deja ai votat!