Exercițiul militar ”Scutul de Foc 21.I.”, la care au participat artileriștii botoșăneni, s-a încheiat

Exercițiul militar „Scutul de Foc 21.I.”, la care au luat parte structuri ale Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani și o subunitate de artilerie din Republica Moldova, s-a încheiat joi, pe 11 iunie a.c., în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre – Smârdan.

 

Exercițiul a presupus o parte tactică, care a avut parte de condiții diferite și stare a vremii solicitante, dar și o parte tehnică, care a presupus utilizarea armamentului din dotare, cu secvențe de tragere cu abordări și ținte diferite, în baza unor noi concepții de acțiune.

La ceremonia de final, care a inclus și o festivitate de premiere a celor mai merituoși militari din cele două structuri, a fost prezent și locțiitorul comandantului Brigăzii 15 Mecanizată „Podul Înalt”, colonelul Ionel-Lucian Sandu.

„Scutul de Foc” este un exercițiu anual de îndemânare și antrenament al artileriștilor din dreapta și stânga Prutului, care asigură un cadru de colaborare și instruire comună pentru militarii români și moldoveni.

 

 

Deja ai votat!