Cadrele care au făcut ore remediale îşi vor primi banii

Profesorii botoşăneni care au făcut ore remediale cu elevii îşi vor primi în scurt timp banii pentru această activitate. „Banii vor veni în curând”, a declarat astăzi Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspecoratului Şcolar Judeţean.

Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei, s-a declarat supărat de faptul că plăţile nu au fost făcute până acum, în condiţiile în care primele ore remediale au fost făcute în luna martie. „Blocajul este în incoerenţa raportării, este în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale. Proiectul a fost aprobat la mai mult de o lună, după ce, din motive lesne de înţeles, orele remediale au început, au fost demarate pentru că am apreciat că este foarte urgent să începem cât mai repede posibil, când condiţiile epidemiologice au permis, demararea acestor ore. Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite şi, dincolo de explicaţiile care există, aceste întârzieri le asum în calitate de ministru şi îmi cer scuze colegilor profesori care au înregistrat întârzieri în plata drepturilor salariale aferente acestor ore de recuperare”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Ministrul a adăugat că a insistat ca tariful să fie la cel mai înalt nivel posibil, de 100 de lei pe oră, cel mai mare tarif orar din sistemul de învăţământ preuniversitar.

Mii de elevi botoşăneni au participat la aceste ore de pregătire suplimentară

Orele de pregătire au fost organizate începând cu 8 martie, la o lună de la debutul celui de-al doilea semestru al anului şcolar 2020 – 2021. Învățătorii și profesorii care au dorit să desfășoare activități remediale cu elevii, în limita a douăzeci de ore pe lună, pentru minim 12 elevi pe grupă, au încheiat contracte de muncă timp parţial.

Orele de pregătire au fost organizate pentru elevii care în timpul orelor online nu au avut dispozitive electronice sau conexiune la internet, elevii corigenți sau cu situația neîncheiată pe primul semestru, ori elevi care fac parte din categorii și grupuri vulnerabile, înregistrând regres școlar în primul semestru.

Datele centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că în martie 2021, 3.410 elevi botoşăneni au participat la orele susţinute de 274 de cadre didactice. În aprilie, la ore au participat 4.596 de elevi, lucrând cu ei 323 de cadre didactice. Luna trecută, 326 de cadre didactice au făcut ore de pregătire cu 4.524 de elevi.

Deja ai votat!