vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTȘoferii beți, pericole pe șosele

Șoferii beți, pericole pe șosele

Șoferii care urcă băuți la volan îi pun în pericol pe ceilalți participanți la trafic. În ultimele zile, unul a provocat un accident, un altul a intrat pe roșu, iar al treilea mergea în zig-zag pe șosea.

Cel mai grav incident s-a petrecut în municipiul Botoșani, duminică, pe 13 iunie a.c., când un șofer care a urcat beat la volanul unui autoturism a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale. În vârstă de 56 de ani, bărbatul, de loc din municipiul Botoșani, conducea mașina pe strada I.C. Brătianu, dar nu a păstrat o distanță regulamentară față de un autoturismul din față, care oprise în dreptul unei treceri de pietoni, și s-a izbit în el, ambele mașini implicate în accident fiind avariate. În urma unui apel pe 112, la fața locului au ajuns și polițiștii rutieri, care l-au verificat pe bărbat cu etilotestul, aparatul indicând o îmbibație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Beţiv intrat în intersecţie pe roşu

Un alt șofer, care a plecat cu mașina cu toate că era băut, a fost prins de polițiști în trafic, luni dimineață, pe 14 iunie a.c. De loc din Corlăteni, șoferul a fost oprit de polițiștii rutieri pe Calea Națională din municipiul Botoșani, după ce a pătruns în intersecția cu strada Octav Onicescu pe culoarea roșie a semaforului electric.

Când s-au apropiat de șofer, polițiștii au simțit miros de băuturi alcoolice și l-au pus să sufle în etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şofer oprit după ce a mers în zig-zag

Sâmbătă, pe 12 iunie a.c. și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit în trafic pe DN 29A , din comuna Suharău, un autoturism care avea o deplasare sinuoasă și l-au tras pe dreapta pe șofer. La volan era un bărbat de 71 de ani, din comuna Suharău, care a fost verificat și el cu etilotestul, rezultatul indicând o îmbibație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei șoferi s-au ales cu câte un dosar penal, urmând să fie cercetați pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...