Șoferii beți, pericole pe șosele

Șoferii care urcă băuți la volan îi pun în pericol pe ceilalți participanți la trafic. În ultimele zile, unul a provocat un accident, un altul a intrat pe roșu, iar al treilea mergea în zig-zag pe șosea.

Cel mai grav incident s-a petrecut în municipiul Botoșani, duminică, pe 13 iunie a.c., când un șofer care a urcat beat la volanul unui autoturism a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale. În vârstă de 56 de ani, bărbatul, de loc din municipiul Botoșani, conducea mașina pe strada I.C. Brătianu, dar nu a păstrat o distanță regulamentară față de un autoturismul din față, care oprise în dreptul unei treceri de pietoni, și s-a izbit în el, ambele mașini implicate în accident fiind avariate. În urma unui apel pe 112, la fața locului au ajuns și polițiștii rutieri, care l-au verificat pe bărbat cu etilotestul, aparatul indicând o îmbibație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Beţiv intrat în intersecţie pe roşu

Un alt șofer, care a plecat cu mașina cu toate că era băut, a fost prins de polițiști în trafic, luni dimineață, pe 14 iunie a.c. De loc din Corlăteni, șoferul a fost oprit de polițiștii rutieri pe Calea Națională din municipiul Botoșani, după ce a pătruns în intersecția cu strada Octav Onicescu pe culoarea roșie a semaforului electric.

Când s-au apropiat de șofer, polițiștii au simțit miros de băuturi alcoolice și l-au pus să sufle în etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şofer oprit după ce a mers în zig-zag

Sâmbătă, pe 12 iunie a.c. și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit în trafic pe DN 29A , din comuna Suharău, un autoturism care avea o deplasare sinuoasă și l-au tras pe dreapta pe șofer. La volan era un bărbat de 71 de ani, din comuna Suharău, care a fost verificat și el cu etilotestul, rezultatul indicând o îmbibație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei șoferi s-au ales cu câte un dosar penal, urmând să fie cercetați pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

Deja ai votat!