Fermierii botoşăneni nu se înghesuie la vaccinare

Fermierii botoşăneni nu par a fi foarte interesaţi de campania de vaccinare împotriva Covid19. Situaţia este demonstrată de numărul mic de persoane care s-au prezentat pentru imunizare la centrul deschis special pentru fermieri la Stațiunea de Cercetare Popăuți. Astfel, în cele două zile doar 20 de persoane au dorit să se vaccineze, 14 vineri şi şase sâmbătă.

Cei mai mulți dintre cei care s-au prezentat la centru au ales să se imunizeze cu serul Johnson, respectiv 13, iar ceilalți șapte au preferat Pfizer.

Acțiunea de la Stațiunea de Cercetare de la Popăuți face parte din campania de vaccinare desfășurată de autorități la nivel județean. Fermierii s-au putut vaccina fără programare, însă nu s-au înghesuit, încă o dovadă a faptului că în mediul rural campania de vaccinare nu are deloc succes.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică s-au declarat dezamăgiţi de rezultatul maratonului de două zile de la Popăuţi, mai ales că atunci când s-au făcut demersuri pentru deschiderea punctului de vaccinare de acolo reprezentanţii staţiunii spuneau că aproape 70 de fermieri sunt dornici să se vaccineze.

Deja ai votat!