Firmă amendată cu 15.000 de lei din cauza unor afaceri cu lemne

O societate comercială de pe raza comunei Manoleasa a fost amendată cu 15.000 de lei, în urma unui control organizat luni, pe 14 iunie a.c., de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), controlul a avut loc pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Astfel, în urma verificărilor efectuate, echipa de control a stabilit că, în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, agentul economic ar fi efectuat operațiuni de comercializare și depozitare a cantității totale de 45,71 metri cubi de material lemnos de diferite sortimente, în valoare totală de peste 10.000 de lei, fără respectarea prevederilor legale în ceea ce privește proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase.

„În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, fiind dispusă, totodată și confiscarea sumei de 10.361 de lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!