Trei licee din județ vor primi finanțare de la Ministerul Agriculturii

Trei licee cu profil agricol din județul Botoșani, vor primi în acest an 540.000 de lei de la Ministerul Agriculturii pentru investiții specifice domeniului, dar și pentru asigurarea unor cheltuieli materiale.

Practic, fiecare liceu va primi suma de 180.000 de lei. Cele trei licee sunt Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Botoșani, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni și Liceul Tehnologic „Demostene Botez” din Trușești. Toate cele trei unități de învățământ au depus proiecte și draft-uri de buget care au fost aprobate pentru finanțare.

„Fiecare liceu a depus proiecte pe ceea ce ar avea nevoie. De exemplu, Liceul Trușești vrea să achiziționeze un tractor, iar celelalte două utilajele necesare echipării tractoarelor pe care le-au luat anul trecut. Deci, vorbim de echipamente și tehnică pentru punerea în aplicare a normei didactice specifice agriculturii”, a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Botoșani.

Cele trei licee au trecut în subordinea Ministerului Agriculturii prin intermediul DAJ Botoșani în urmă cu doi ani. Atunci, Cristian Delibaș sublinia că cele trei unități de învățământ sunt „licee cu renume în domeniu agricol cu performanțe atât județene, cât și naționale” și că doar județul Iași mai are alături de Botoșani trei licee cu profil agricol.

Dotări pentru liceele agricole în valoare de peste 520.000 de lei

Și la finalul anului trecut, liceele cu profil agricol din județ au primit dotări în valoare de 525.000 de lei. Mai exact, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Botoșani și Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni au primit câte un tractor românesc și dotările necesare tehnologiei de lucru. Pe de altă parte, Liceul Tehnologic „Demostene Botez” din Trușești a primit dotările necesare înființării fermei didactice și pentru două laboratoare de profil agricol.

„Este o colaborare benefică ambelor părți, cea dintre Ministerul Agriculturii și liceele tehnologice cu profil agricol din județul Botoșani. Fiecare dintre părți aduce plusvaloare acestui parteneriat: Ministerul Agriculturii prin dotarea bazei materiale a liceelor în cauză, iar unitățile de învățământ vin cu resursa umană de calitate și absolvenții ale căror certificate de calificare profesională îi vor face să lucreze, în continuare, în domeniul agricol”, a declarat Daniel Botezatu, inspectorul școlar general al ISJ Botoșani.

Deja ai votat!