Eveniment dedicat lui Eminescu, organizat de Asociația „Scut botoșănean”

Marți, 15 iunie, s-au împlinit 132 de ani de la moartea poetului botoșănean Mihai Eminescu. Cu această ocazie au fost organizate mai multe activități, printre care se numără şi cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Eminescu trăiește prin noi”, organizat de Asociația „Scut botoșănean” cu sprijinul Direcției Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani.

În cadrul spectacolului au urcat pe scena amfiteatrului Cornișa copii de la Grădinița Coșula, elevi ai Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”, coordonaţi de profesorul Alina Cărăușu, elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” din  Botoșani, profesor coordonator Cătălin Purice, elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Ipotești, profesor coordonator Medeea Chisăliță, Corul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, coordonator Gabriel Corolea, dar și trupa de teatru „Katharsis” a Colegiilor Naționale ”A. T. Laurian” și ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator fiind Dorica Coca.

„Și în acest an, scrierile „Eminului” nostru iubit au fost evocate de copii ca o mărturie peste veacuri a faptului că Mihai Eminescu este geniul în care sufletul românesc s-a întrupat istoric. Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment!”, a declarat Bogdan Cărăușu, președintele Asociației „Scut botoșănean”.

Deja ai votat!