IŞJ va premia profesorii implicaţi în Proiectul „Examene de 10”

Mâine, 17 iunie 2021, începând cu ora 10:00, Inspectoratul Şcolar Judeţean va găzdui premierea cadrelor didactice, a inspectorilor școlari și a partenerilor educaționali implicați în organizarea și desfășurarea Proiectul Educațional „Examene de nota 10”.

Proiectul s-a derulat în parteneriat cu Somax TV, iar activitățile de pregătire online pentru examenele naționale s-au desfășurat în perioada februarie – iunie 2021 venind în sprijinul elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a prin lecții de recapitulare și consolidare pentru disciplinele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

În acest proiect educaţional s-au implicat de 23 de cadre, care au susținut lecții online transmise de televiziunea locală, la disciplinele de examen: Limba și literatura română și Matematică, pentru elevii claselor a VIII-a și Limba și literatura română, Matematică, Istorie, Biologie, Fizică, Chimie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, pentru elevii claselor a XII-a.

„Suntem mulţumiţi că am putut să venim în ajutorul elevilor”

Potrivit conducerii IŞJ, toate activitățile au fost înregistrate și pot fi vizionate pe pagina de Facebook a televiziunii locale și pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, secțiunea Învățământ online – Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC2P-e_uFIz2QavJfRI4TMEQ/playlists

Unul dintre iniţiatorii proiectului este Cristina Bălăucă, profesor de fizică la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, mama olimpicului internaţional Ştefan Bălăucă. „Încă din anul 2020, din primăvară, am primit un telefon de la inspectoratul şcolar în legătură cu acest proiect, dar este foarte greu pentru că televiziunile trebuie să stabilească grila de program cu un an înainte. După aceea, l-am rugat pe domnul inspector şcolar general Gabriel Hârtie să-mi dea voi să preiau eu ideea şi proiectul şi să fac demersuri la televiziunile locale. Cu colegii mei profesori nu a fost foarte greu. Poate ne-a ajutat şi faptul că am făcut ore online şi eram obişnuiţi deja să vorbim în faţa unei camere. Suntem mulţumiţi că am putut să venim în ajutorul elevilor şi sperăm că vor avea rezultate bune la examenele din acest an”, a declarat Cristina Bălăucă.

Deja ai votat!