Schimbare în grupul PNL din Consiliul Municipal

Monica Răileanu, consilier municipal PNL, va renunţa la mandatul din deliberativul local. Pe 11 iunie, aceasta şi-a reluat activitatea în Cancelaria prefectului Dan Nechifor şi are 15 zile la dispoziţie pentru a demisiona din Consiliul Municipal. „Am revenit în Prefectură pentru că nu am reuşit, în cele şase luni de când am plecat, să-mi organizez viaţa profesională în aşa fel încât să fie compatibilă cu cea de consilier municipal. Îmi pare rău, dar, pe de altă parte, am o satisfacţie că în locul meu intră doamna Monica Adăscăliţei (directorul Direcţiei de Sănătate Publică – n.r.)”, a declarat astăzi Monica Răileanu.

Cel mai probabil, Monica Adăscăliţei îşi va începe activitatea de ales local luna viitoare, după ce mandatul ei va fi validat la Judecătoria Botoşani.

Monica Răileanu a depus jurământul în calitate de consilier municipal, pe 8 ianuarie 2021. Aceasta l-a înlocuit pe consilierul liberal Marius Oroşanu, care a demisionat din CL, în decembrie 2020.

Monica Răileanu are 33 de ani şi a candidat din partea PNL pentru Camera Deputaţilor, la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Aceasta a lucrat în cancelaria prefectului Dan Nechifor şi s-a transferat în ianuarie la Direcţia de Sănătate Publică, unde s-a ocupat de monitorizarea programelor naționale derulate de Ministerul Sănătății prin DSP.

Din 6 noiembrie 2021, data la care şi-a început activitatea actualul Consiliu Municipal, Monica Răileanu este al treilea consilier care renunţă la mandat, după Mircea Magdalena (PSD) şi Marius Oroşanu (PNL). Mircea Magdalena a demisionat din CL deoarece a fost numit administrator public. Marius Oroşanu nu a avut nicio constrângere legată de activitatea profesională. El a renunţat la mandat, dar şi-a dat demisia şi din PNL.

Deja ai votat!