Strada Iuliu Maniu va ieşi din şantier în scurt timp

Lucrările de reabilitare a străzii Iuliu Maniu se apropie de final. Primarul Cosmin Andrei a fost în urmă cu două zile în zonă pentru a evalua stadiul acestora. „S-a turnat stratul de binder, baza pentru asfalt, pe o porţiune semnificativă din strada Iuliu Maniu, până la intersecţia cu Lalelelor. Urmează şi al doilea tronson, până la intersecţia cu Aleea Humuleşti, apoi al treilea tronson, până la strada Puşkin. Partea de trotuare este executată. Mai sunt mici retuşuri la gurile de canal, borduri”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că lucrările vor fi finalizate într-un interval de timp foarte scurt. „Cetăţenii sunt încântaţi şi la această etapă de strat de binder, care nu este etapa finală, dar se poate circula, încă de acum, în condiţii foarte bune. Ne-a încurcat un pic vremea”, a mai spus primarul. Până la finele acestei luni, strada Iuliu Maniu va ieşi din şantier.

Cosmin Andrei a menționat că va mai merge pe șantierele din oraş, pentru a se asigura că lucrările sunt în grafic.

Şantierul se va muta pe strada IL Caragiale

Cosmin Andrei a anunţat astăzi că a semnat ordinul de începere a lucrărilor pe strada IL Caragiale. „Suntem încurcaţi un pic de vreme, nu putem lucra pe vremea aceasta ploioasă”, a explicat edilul.

În paralel, se continuă proiectul care vizează reabilitarea străzilor dintr-o zonă a oraşului. „Suntem în procedură de licitaţie cu proiectarea cvartalelor. O să anunţ în câteva zile că avem un câştigător şi că în trei luni avem proiectul tehnic pentru foarte multe străzi. După ce avem proiectul tehnic, vorbim de finanţare şi licitaţie. Nu ştiu dacă terminăm anul acesta, dar vă pot spune că începem şi nu cu o străduţă. Vom ataca o zonă şi, dacă funcţionează foarte bine varianta pe care am gândit-o acum, vom începe încă de anul acesta cu ridicare topo, intabulare, pregătit următorul cvartal”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Cvartalul 1 include Aleea Humulești și străzile Tunari, Ion Creangă, Alexandru cel Bun, AT Laurian, Grăniceri, Petru Maior, Furtunei, Vasile Conta și Baciului, în timp ce în Cvartalul 2 intră Liliacului, Lalelelor, Verona, Zefirului, Caisului, Porumbelului, Vasile Lupu, Ghiocei, Codrului, Bradului, Simion Bărnuțiu și Austrului.

Deja ai votat!