Activităţi pentru elevi la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană ,,Mihai Eminescu”, Botoșani, Filiala de Limbi Străine, va organiza o serie de activități interdisciplinare, cu scopul de a ajuta elevii să se manifeste spontan și liber, să se cunoască mai bine, dar şi să dobândească și să stăpânească noi modalități de exprimare. Aceste manifestări fac parte din proiectul ,,MUZICĂ, MIȘCARE, CULOARE, ȘI COMUNICARE”.

Evenimentul va debuta vineri, 18 iunie, de la ora 15.00, la Biblioteca Județeană, activitatea intitulându-se ,,CULORILE MUZICII”. Manifestarea se va desfășura pe trei etape. Prima parte va începe cu un recital de muzică ușoară, coordonat de profesorul Ana-Maria Ionescu, împreună cu elevii Ana Maria Ungureanu, Gabriela Ungureanu, Anisia-Ecaterina Ionescu, Maria-Ilia Ionescu, Diana- Elena Șubran și Andra-Gabriela Abalasei.

În etapa a doua a activității profesorul consilier, Diana Aghiorghiesei, din cadrul Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională (CJRAE), Botoșani va vorbi despre ,,Importanța artei în dezvoltarea emoțională a copiilor.”

În cea de-a treia partea a întâlnirii cei prezenți se vor bucura de o expoziție plastică, pictură grafică și machete de instrumente muzicale, confecționate din materiale reciclabile, create de elevii din cadrul școlilor partenere, sub îndrumarea profesorilor coordonatori Genoveva Dolhescu, Adina Strugariu și profesorul Gina-Florentina Zală. Această expoziție va fi expusă pentru publicul larg, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

„Arta plastică, muzica, coregrafia, mișcarea și comunicarea asertivă, facilitează exprimarea emoţională”

Prin intermediul evenimentului organizatorii își propun promovarea activităților extracurriculare prin care elevii se pot manifesta spontan și liber.

„Acest proiect ,<MUZICĂ, MIȘCARE, CULOARE, ȘI COMUNICARE> își propune promovarea activităților extracurriculare printr-o ofertă variată și flexibilă de activități interdisciplinare, prin care elevii se pot manifesta spontan și liber, este un moment în care copilul dorește să-şi identifice trăirile emoţionale, să se cunoască mai bine, să dobândească şi să stăpânească noi modalități de exprimare. Arta plastică, muzica, coregrafia, mișcarea și comunicarea asertivă, facilitează astfel exprimarea emoţională, stimulează elevii să creeze noi forme de expresie, dând posibilitatea dezvoltării creativităţii și formarea de noi abilități și competențe”, au transmis profesorul consilier din cadrul C.J.R.A.E. Botoșani, Daniela Buhaschi și coordonatorul de proiect profesor, Diana-Gabriela Prescorniță.

Cei care vor participa la eveniment sunt elevi, cadre didactice, părinți din cadrul școlilor partenere, respectiv Școala Gimnazială Nr. 10, Botoșani, Școala Gimnazială Nr. 12, Botoșani, Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” din Botosani, Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Botosani și Școala Populară de Arte ,,George Enescu” Botosani.

Deja ai votat!