Şcolile din comuna Viişoara intră în scenariul galben

Începând de astăzi, 17 iunie, elevii şi cadrele didactice din comuna Viişoara îşi vor desfăşura activitatea după Scenariul 2 (galben). Totodată, elevii şi cadrele didactice din unităţile de învăţământ din comuna Dersca revin în Scenariul 1 (verde), tot de astăzi, 17 iunie. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat ieri, 16 iunie, această hotărâre, în baza creşterii, respectiv scăderii ratei de incidenţă raportată la 14 zile a cazurilor de COVID.

CJSU a mai transmis că scenariul după care se va derula activitatea în şcoli până la finalul acestui an şcolar se va actualiza în funcţie de situaţia epidemiologică.

Potrivit reglementărilor în vigoare, scenariul verde presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul galben presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Elevii din celelalte clase/ani de studiu au ore online. Acest scenariu se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Deja ai votat!