Unul dintre cei mai reputaţi chirurgi, numit şef de secţie la Spitalul Judeţean

Unul dintre cei mai reputaţi chirurgi botoşăneni a devenit şeful secţiei în care activează.

Cunoscut pentru dedicarea pentru meserie şi pacienţi, dar şi pentru francheţea cu care expune problemele sistemului sanitar, doctorul Iulian Preda a fost numit şeful Secţiei de chirurgie generală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU). La aproape şapte luni după ce a preluat coordonarea spitalelor în lupta împotriva Covid, medicul primar în chirurgie a devenit şeful secţiei în care activează de aproape 20 de ani, una dintre cele mai importante şi solicitate din spitalul botoşănean.

„Este o provocare pentru mine, recunosc, dar nu sunt omul care să fi dat vreodată înapoi în faţa unei provocări. Este o perioadă grea pentru spital, pentru că urmează acreditarea, dar şi pentru pacienţi şi trebuie să ne gândim şi la ei şi să îi punem din nou pe primul plan. Avem unul dintre cele mai bine sudate şi experimentate colective în secţia noastră şi cred că asta ne va ajuta să rezolvăm toate problemele care ar putea apărea”, a spus medicul primar Iulian Preda.

Numirea acestuia a fost făcută de către conducerea unităţii sanitare, după ce fostul şef interimar, chirurgul Constantin Pleşca şi-a înaintat demisia, alături de asistenta şefă Iulia Svenţischi, începând cu data de 10 iunie.

La finele lunii noiembrie, medicul Iulian Preda a fost numit coordonator al unităţilor sanitare din judeţ în lupta împotriva Covid19. Concret, acesta a fost, în ultima jumătate de an, un liant între DSP şi spitalele din judeţ implicate în lupta cu Covid19. Deşi nu este remunerat, aceasta este o poziţie similară unui director medical din cadrul DSP, care va putea trage la răspundere, verifica şi coordona activitate tuturor managerilor de spitale din judeţ.

 

Deja ai votat!