CJ a predat constructorilor Lotul 2 al Drumului Strategic

Reprezentanții Consiliul Județean (CJ), în prezența dirigintelui de șantier, a proiectantului și ai reprezentanților instituțiilor avizatoare, au predat constructorilor amplasamentul Lotului 2 al Drumului Strategic, Răuseni – Hlipiceni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești (DJ 282). Perioada de execuție este de doi ani.

Reprezentantul asocierii care va realiza cei peste 50 de kilometri de drum a afirmat că va împărți Lotul 2 în trei sectoare și lucrările vor începe concomitent la Hănești, Trușești și Răuseni.

Lotul 2 din Drumul Strategic este în lungime de 51,194 kilometri, din care aproximativ 32 de kilometri sunt din piatră, iar restul au o îmbrăcăminte asfaltică ușoară, a cărora stare este rea și mediocră. Valoarea la care asocierea Cornell’s Floor – Construct Com – Test Prima – Autotehnorom și-a adjudecat licitația este de 208.355.380,47 lei cu TVA.

Pe 12 mai, Consiliul Județean a predat constructorilor loturile 1 și 3 ale Drumului Strategic. Pe cele două loturi se lucrează deja, constructorii trecând la decopertarea asfaltului vechi pentru pregătirea lucrărilor. Valoarea totală a proiectului Drumului Strategic, care include și celelalte cheltuieli – proiectare, dirigintare, taxe, TVA, etc – este de 475,5 milioane lei. Din această sumă, contribuția CJ este o treime, mai exact 158 milioane lei.

 

Deja ai votat!