Documentaţie pentru reabilitarea şi modernizarea Stadionului Municipal

Vinerea viitoare vor fi deschise ofertele firmelor interesate să realizeze Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) pentru reabilitarea şi modernizarea Stadionului Municipal. Această documentaţie va fi finanţată de către municipalitatea botoşăneană şi trebuie realizată în trei luni.

Cu această documentaţie vom merge la Compania Naţională de Investiţii”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Stadionul Municipal va fi reabilitat şi modernizat

La Stadion ne dorim o investiţie, dar să păstrăm ceea ce avem astăzi bun, mă refer la instalaţia de nocturnă, care încă nu a fost amortizată, gazonul cu instalaţia de încălzire şi reabilitarea vestiarelor. De aceea facem DALI şi nu demolăm tot. Păstrăm ce avem bun şi putem lucra pe etape, modificând pe rând peluzele, tribunele şi construind alte imobile care să aibă destinaţia în acord cu complexul sportiv, clădiri care pot fi închiriate sau pot fi folosite de administraţia publică pentru încurajarea fenomenului sportiv”, a explicat primarul.

„Botoşănenii şi echipa merită un complex sportiv modern”

După ce va fi realizată documentaţia DALI, municipalitatea o va înainta Companiei Naţionale de Investiţii, entitate care a finanţat investiţii similare în ţară. „S-au realizat stadioane la Craiova, în Bucureşti, chiar şi în alte localităţi unde nu sunt echipe care activează în primul eşalon fotbalistic din România. Credem că botoşănenii şi echipa merită un complex sportiv modern”, a explicat primarul municipiului.

Pentru modernizarea stadionului, municipalitatea a perfectat un schimb de teren, care face posibilă extinderea spre Bulevardul Mihai Eminescu, acolo unde se va face a doua intrare, pe lângă cea din Calea Naţională. De asemenea, va fi realizată şi o parcare la Stadionul Municipal.

 

 

Deja ai votat!