Peste 3000 de elevi botoşăneni se pregătesc pentru Evaluarea Naţională

3227 de elevi botoşăneni vor susţine săptămâna viitoare probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale. Datele centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că în clasa a VIII-a au fost înscrişi 3491 de elevi. 3410 dintre aceştia au încheiat cu bine cursurile, 34 au rămas corigenţi, 14 au situaţia şcolară neîncheiată, 14 vor repeta clasa a VIII-a, iar 19 s-au transferat la unităţi din alte judeţe. 183 de elevi nu s-au înscris pentru a susţine probele din cadrul Evaluării Naţionale.

Prima probă va fi susţinută pe 22 iunie

Pe 22 iunie, elevii vor susţine proba scrisă la Limba și literatura română, iar pe 24 iunie, proba la Matematică.

La nivelul judeţului Botoşani, au fost stabilite 102 de centre de examen. Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite cinci Centre zonale de evaluare.

Examenele se vor desfășura și în 2021 cu respectarea tuturor regulilor impuse de pandemie, astfel încât sănătatea elevilor și a profesorilor să nu fie pusă în pericol. Masca de protecție va fi obligatorie, iar în sălile de examen, între elevi va exista o distanță de un metru, pe rânduri și între rânduri. În situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă.

Ministerul Educației a anunțat că accesul elevilor în sălile de examen se va face în intervalul 8:00  – 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Elevii vor avea la dispoziție 120 de minute pentru redactarea subiectelor, timp care va fi calculat din momentul în care vor primi foile cu subiecte. Elevii vor avea la dispoziție 15 minute pentru completarea casetei de identificare.

Elevii nu au voie în sala de examen cu materiale ajutătoare, lucrurile personale urmând a fi lăsate într-un loc stabilit de comisia din unitatea de învățământ. În situația în care elevii încalcă aceste reguli, ei riscă să fie eliminați din sala de examen și să primească nota 1.

 

 

 

Deja ai votat!