Au început înscrierile pentru Festivalul Concurs al Fanfarelor

Pe 8 august Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoșani, va organiza cea de-a XV-a ediție a Festivalului-Concurs al Fanfarelor, o manifestare cultural – artistică naţională. Astfel, formațiile care vor să participe se pot înscrie până la data de 23 iulie la adresa de e-mail muzica@centrulcreatieibt.ro.

La concurs pot participa fanfare tradiţionale, orchestre de suflători, fiecare formație având în componență între 6 și 20 de instrumentişti.

Evoluţia participanţilor în cadrul Festivalului-Concurs va fi apreciată de un juriu alcătuit din specialiști de prestigiu în domeniul folclorului muzical, oameni de cultură și artă. Juriul poate să nu acorde anumite premii, poate redirecționa unele premii și poate acorda premii ex-aequo. Totodată, vor fi acordate mențiuni şi premii speciale.

Concurenții vor fi evaluați pe baza mai multor criterii, cum ar fi autenticitatea repertoriului, calitatea interpretării (realizarea tehnico-artistică, contribuţia personală a interpreților, virtuozitate), specificitatea zonală, caracterul de inedit sau valoarea de unicat.

Pentru cei care vor obține trofeul în cadrul concursului, premiul va fi în valoare de  1.500 lei, premiul I, de 1.200 lei, premiul al II-lea, 1.100 lei, iar premiul al III-lea va fi 1.000 de lei. Pentru cei care vor obține Mențiune sau Premiul de Popularitate, acesta va fi în valoare de 800 lei.

Scopul festivalului este acela de a promova fanfarele tradiţionale, conservarea şi promovarea folclorului muzical specific vetrelor folclorice pe care le reprezintă, stimularea celor mai talentaţi şi valoroşi interpreţi ai folclorului muzical românesc, descoperirea, valorificarea şi promovarea creaţiilor folclorice de certă calitate artistică, îmbogăţirea repertoriului interpreţilor cu creaţii din fondul tradiţional de autentică valoare, readuse în circuitul artistic și contracararea tendinţei de alterare şi vulgarizare a folclorului muzical şi a portului popular

Deja ai votat!