Edilii pregătesc noi reguli pentru Piaţa Centrală

Edilii botoşăneni iau în calcul noi reguli după care să se deruleze activitatea în Piaţa Centrală. Vineri, 18 iunie, viceprimarii Bogdan Buhăianu şi Liviu Toma au discutat cu reprezentanţii Poliţiei Locale şi Poliţiei Rutiere despre aprovizionarea în Piaţa Centrală. „Am stabilit un calendar de discuţii şi întâlniri la faţa locului şi eu cred că vom găsi soluţii avantajoase pentru toată lumea şi în mod special pentru cumpărători. Trebuie asigurat un flux pentru ca, într-un anumit interval orar, comercianţii să-şi facă aprovizionarea, iar ulterior să nu mai avem maşini mari care să deranjeze accesul pietonal”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Edilul a recunoscut că încă sunt comercianţi care vând marfa din maşini. „Trebuie să le găsim soluţii să-şi poată descărca marfa şi sunt convins că uşor – uşor acest fenomen va dispărea. Dacă doresc să vândă engros, vor avea posibilitatea în continuare, cum au avut şi până acum, să meargă la Obor. Acesta este şi scopul pentru care există acel spaţiu în administrarea Serviciului Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire. Dacă sunt doritori, se pot deplasa acolo, pentru că şi botoşănenilor le va fi mult mai uşor să se ducă acolo cu maşina să cumpere doi – trei saci cu cartofi, spre exemplu”, a explicat Liviu Toma.

„Lângă Biserica <Sfântul Gheorghe> nu ar mai trebui să avem comerţ cu haine”

Potrivit viceprimarului, măsurile vizează eliminarea blocajului din zona Comaliment, în perioada în care se vor comercializa pepeni, varză, cartofi, dar şi repunerea în valoare a Bisericii „Sfântul Gheorghe”. „Trebuie să luăm măsuri pentru că se vor finaliza şi lucrările la Biserica <Sfântul Gheorghe>. Deja a fost desfiinţat acel mini bazar de lângă biserică, unde se vindeau produse textile. Consider că lângă Biserica <Sfântul Gheorghe> nu ar mai trebui să avem comerţ cu haine. Ne dorim ca Biserica <Sfântul Gheorghe> să fie pusă în valoare, atât vizual, cât şi ca acces. Consider că în zona mini bazarului ar trebui să fie mutată staţia de taxi, pentru a nu suprapune prea mult zona pietonală cu cea rutieră. Vom discuta şi sunt convins că în aproximativ o lună vom găsi soluţii, care să fie agreate de cetăţeni”, a spus Liviu Toma.

Viceprimarul a dat asigurări că se va discuta şi cu comercianţii din piaţă, cu atât mai mult cu cât edilii nu-şi doresc să le blocheze activitatea. „Va trebui să asigurăm un mod de acces privind aprovizionarea şi un program pe care să-l respecte toată lumea.  Aprovizionarea în piaţă nu trebuie să-i deranjeze nici pe botoşănenii care locuiesc în blocurile de lângă Piaţa Centrală. Va fi un interval orar, stabilit de comun acord. Vom vedea cum va fi cel mai bine”, a concluzionat Liviu Toma.

Deja ai votat!