Municipalitatea continuă lucrările de întreţinere şi reparaţii străzi

Botoşănenii care locuiesc în apropierea străzilor cu trafic intens nu vor mai fi deranjaţi de zgomotul produs de trecerea maşinilor pe gurile de canal care nu sunt bine fixate. O primă stradă unde se intervine este Bulevardul Mihai Eminescu. „Le-am transmis reprezentanţilor firmei cu care municipalitatea are contract pe întreţinere şi reparaţii străzi să abordeze tot Bulevardul Mihai Eminescu, acolo unde avem canale prăbuşite sau gropi în carosabil şi se reabilitează în aceste zile. S-a turnat asfalt în jurul acestor cămine şi lucrările sunt de calitate. Sunt mulţumit şi intenţionez să fac acest lucru cu toate gurile de canal din municipiu, care prezintă denivelări şi care sunt prăbuşite. Asta şi în funcţie de ritmul de lucru al societăţii Conrec, pe care intenţionez să-l accelerez, prin solicitări”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a recunoscut că sunt mari probleme cu aceste guri de canal. „Cei de la societatea cu care avem contract au găsit o variantă de care sunt mulţumit şi se văd rezultate foarte bune pe strada Viilor, acolo unde căminele sunt la cotă şi pe strada Sarmisegetuza, unde sunt montate foarte bine. Le vom repara şi pe celelate din municipiu pentru că avem foarte multe guri de canal care prezintă disconfort. Pe Calea Naţională, Ocolitor Pacea, nu mai zic de Împărat Traian, dacă vorbim de arterele principale”, a adăugat Cosmin Andrei.

Tot pe Bulevardul Mihai Eminescu s-a lucrat în ultima perioadă la reabilitarea trotuarului. S-a început de la intersecţia cu George Enescu şi se va merge până la intersecţia cu strada Nicolae Iorga. „Refolosim pavelele care sunt bune şi completăm cu pavele noi. Desfacem toată suprafaţa trotuarului pentru a reaşeza pavelele deoarece sunt denivelări. După ce terminăm acest tronson până la strada Nicolae Iorga, revenim pe tronsonul George Enescu – Octav Onicescu şi vom înlocui plăcile de granit, pe care intenţionăm să le refolosim pe Pietonalul Transilvaniei”, a explicat primarul municipiului.

Municipalitatea are lucrări şi în alte zone ale oraşului

La această dată se mai lucrează în spatele blocurilor de pe Calea Naţională, zona farmaciilor Anca şi Husac. În acel cvartal sunt asfaltate aleile şi sunt create noi locuri de parcare. „Se lucrează şi pe strada Cornişa, trotuarele pe un sens sunt aproape gata. Acolo amenajăm şi o parcare, în spatele blocurilor de garsoniere, doar pe unul dintre terenuri, celălalt fiind proprietate privată”, a mai spus Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, peste câteva zile încep şi lucrările pe strada IL Caragiale. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat, însă şantierul nu a fost deschis din cauză că în ultimele zile a plouat mult. Cât priveşte lucrările de reabilitare a străzii Iuliu Maniu, acestea să apropie de final.

Deja ai votat!