Un botoșănean premiat în cadrul unui concurs de Aforisme

În acest weekend, 18-20 iunie, la Roman, județul Neamț, s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național „Garabet Ibrăileanu”, organizat de Uniunea Armenilor din România (UAR).

În cadrul festivalului, un botoșănean a primit Mențiune la secțiunea Aforisme. Este vorba despre Mihai Babei, un simpatizant al Uniunii Armenilor din Botoșani, fiind apreciat pentru valoarea deosebită a aforismelor originale prezentate în concurs.

Garabet Ibrăileanu a fost un critic și istoric literar, eseist, de origine armeană, dar și pedagog, redactor literar și romancier român. Este una dintre cele mai influente personalități din literatura română a primelor decenii din secolul al XX-lea, teoretician, promotor al criticii literare științifice (direcția poporanistă), creator literar, profesor de istoria literaturii române la Universitatea din Iași și principal redactor al revistei Viața Românească, între anii 1906 și 1930. În urmă cu o lună, pe 23 mai, s-au împlinit 150 de ani de la nașterea acestuia.

SURSĂ FOTO: FACEBOOK/UAR Botoșani

Deja ai votat!