Doi botoşăneni s-au ales cu dosare penale la Suceava

foto arhiva

Doi tineri din Botoşani s-au ales cu dosare penale din cauza unor infracţiuni la regimul rutier comise în judeţul Suceava. Cele două cazuri au fost înregistrate duminică, 20 iunie.

Primul prins a fost un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Botoșani. Acesta se deplasa la volanului unui autoturism, când a fost oprit pentru control de un echipaj de poliție din cadrul Secției de poliție Burdujeni. În urma interogării bazei de date, s-a stabilit că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce „cu restricții-suspendat”.

De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional întrucât autoturismul avea montate pe geamurile din față folii neomologate și pentru faptul că nu a folosit centura de siguranță în timpul mersului, cu amendă de 2900 lei. Pe numele şoferului de ocazie s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Tânăr prins băut la volan 

Tot duminică, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică a oprit un autoturism care circula către strada Mihai Eminescu din municipiul Suceava. La volan se afla un tânăr de 20 ani, din com Hilișeu Horia, judeţul Botoșani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,65 mg alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Ulterior, acesta a fost condus la sediul Poliției municipiului Suceava, unde a fost întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, cercetările urmând a fi continuate de către lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier.

Deja ai votat!