Evaluare Naţională 2021 – Candidaţii vor susţine mâine prima probă

Mâine, 22 iunie, începe examenul de Evaluare Națională, pentru absolvenții claselor a VIII-a. Pe 19 iunie, au fost stabilite prin tragere la sorţi comisiile pentru cele cinci centre de evaluare constituite în vederea corectării tezelor ce vor fi primite din alt județ. „În evaluarea lucrărilor vor fi implicați peste 250 de profesori de limba română și de matematică, iar în comisiile constituite vor fi directori, profesori de alte discipline, cu spirit organizatoric și experiență în organizarea examenelor naționale. De asemenea, există și un număr suficient de rezerve, pentru situații deosebite”, a declarat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

La nivelul judeţului sunt 102 de centre de examen.

În centrele de examen sunt aşteptaţi 3227 de candidaţi

Pentru susţinerea probelor s-au înscris 3227 de absolvenţi. 11 dintre aceştia susţin examenul în condiţii speciale, pe baza aprobărilor comisiilor județeană și națională. Datele centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că în clasa a VIII-a au fost înscrişi 3.491 de elevi. 3.410 dintre aceştia au încheiat cu bine cursurile. În categoria celor 81 de elevi de clasa a VIII-a care nu se regăsesc în rândul absolvenţilor se află 34 care au rămas corigenţi, 14 cu situaţia şcolară neîncheiată, 14 care vor repeta clasa a VIII-a şi 19 elevi transferaţi la unităţi din alte judeţe. Alţi 183 de elevi nu s-au înscris pentru a susţine probele din cadrul Evaluării Naţionale. Altfel spus, 264 de elevi botoşăneni nu se vor prezenta mâine în sălile de examen. Aşa cum s-a întâmplat în fiecare an, este posibil ca şi alţi elevii dintre cei care s-au înscris să nu se mai prezinte pentru susţinerea probelor.

Examenul va începe la ora 9:00

Evaluarea Naţională se va desfășura cu respectarea tuturor regulilor impuse de pandemie, astfel încât sănătatea elevilor și a profesorilor să nu fie pusă în pericol. Masca de protecție va fi obligatorie, iar în sălile de examen, între elevi va exista o distanță de un metru, pe rânduri și între rânduri. În situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă.

Accesul elevilor în sălile de examen se va face în intervalul 8:00  – 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Elevii vor avea la dispoziție 120 de minute pentru redactarea subiectelor, timp care va fi calculat din momentul în care vor primi foile cu subiecte. Elevii vor avea la dispoziție 15 minute pentru completarea casetei de identificare.

Elevii nu au voie în sala de examen cu materiale ajutătoare, lucrurile personale urmând a fi lăsate într-un loc stabilit de comisia din unitatea de învățământ. În situația în care elevii încalcă aceste reguli, ei riscă să fie eliminați din sala de examen și să primească nota 1.

 

Deja ai votat!