Preot Partenie Apostoaie – „Scopul nostru trebuie să fie dobândirea calităţii de fii ai lui Dumnezeu”

Astăzi, de marea sărbătoare Sfânta Treime, preotul Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia, a transmis un cuvânt de folos credincioşilor. „Trei mari adevăruri ne sunt descoperite de Sfânta Treime: smerenia celor trei persoane dumnezeieşti care se acceptă între ele, ascultarea reciprocă, unitatea lor. Chiar dacă spunem că Dumnezeu-Tatăl este Dumnezeu-Creator, la opera creaţiei au participat şi Dumnezeu-Fiul şi Dumnezeu-Sfântul Duh. Chiar dacă spunem că Dumnezeu este Cel care S-a răstignit, opera de mântuire aparţine şi Tatălui şi Sfântului Duh. Această stare de smerenie, de ascultare şi de unitate, izvorăşte din iubirea nesfârşită a Sfintei Treimi una faţă de alta”, a spus Partenie Apostoaie.

„Să ne sfinţim viaţa prin puterea Duhului Sfânt”  

Potrivit preotului, în această lume plină de provocări, nu trebuie să uităm de Dumnezeu. „Într-o lume lipsită de unitate şi fragmentată de ideologii, o lume în care se propagă diversitatea care este bineplăcută lui Dumnezeu numai atunci când suntem <una în Hristos>, aşa cum spune Sfântul Apostol Pavel, o lume în care dragostea este făţarnică, în care se aclamă ambiţiile, orgoliile şi tupeul, o lume în care toţi ştim, dar nu ascultăm pe nimeni, în această lume lipsită de ascultare şi de smerenie, sărbătoarea de astăzi ne spune că cea dintâi preocupare a vieţii noastre, este aceea de a dobândi calitatea de fii ai Sfintei Treimi; să ne împărtăşim de Dumnezeirea Tatălui, să fim fraţi cu adevărat în duh cu Domnul Hristos şi să ne sfinţim viaţa prin puterea Duhului Sfânt.

Sfânta Liturghie este centrul existenţei noastre, în Liturghie avem întreaga Treime, în Liturghie este ACUM binecuvântată Împărăţia Cerurilor. Scopul nostru nu este să o ducem mai bine, să trăim mai mult, să ne dorim să conducem, scopul nostru trebuie să fie dobândirea calităţii de fii ai lui Dumnezeu, a darurilor Duhului Sfânt, a vieţii veşnice”, a mai transmis părintele Partenie Apostoaie.

Deja ai votat!