Şofer oprit în poarta spitalului aproape de comă alcoolică (video)

Poliţiştii botoşăneni au reuşit să evite o posibilă tragedie, după ce au oprit la timp un şofer botoşănean aproape în comă alcoolică. Incidentul a avut loc sâmbătă la amiază, când botoşăneanul, în vârstă de 44 de ani, a intrat în curtea Spitalului Judeţean cu maşina proprie, un autoturism marca Renault, pentru a o lua pe soţia sa. Mai mulţi angajaţi ai unităţii sanitare au observat că acesta abia putea conduce maşina, care avea un traseu sinuos şi au apelat servicul 112. Unul dintre apelanţi le-a spus poliţiştilor că bănuieşte că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, astfel că la faţa locului au pornit două echipaje de poliţie, pentru a-l intercepta pe şofer.

Între timp, soţia acestuia a ieşit din spital şi a urcat în maşină, ignorând faptul că bărbatul abia putea să conducă. La aproximativ 100 de metri de ieşirea din curtea unităţii sanitare, însă, poliţiştii au depistat maşina şi au tras-o imediat pe dreapta, autospecialele blocând înaintarea ei. Oamenii legii l-au dat jos pe şofer, iar un al treilea echipaj de poliţie a ajuns în scurt timp la faţa locului.

Şoferul a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost imediat urcat într-o maşină de poliţie şi transportat la Urgenţe, pentru a-i fi prelevate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Botoşăneanul va rămâne pieton pentru următoarele 90 de zile. „În continuare, cercetările sunt efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani.

 

Deja ai votat!