spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTSpitalul de Boli Cronice şi Îngrijiri Paliative va fi racordat la utilităţi

Spitalul de Boli Cronice şi Îngrijiri Paliative va fi racordat la utilităţi

Mâine, 22 iunie, municipalitatea va semna contractul cu câştigătorul licitaţiei vizând racordarea la reţeaua de apă – canal şi termie a Spitalului de Boli Cronice şi Îngrijiri Paliative, a anunţat primarul Cosmin Andrei. Potrivit edilului, constructorul va avea la dispoziţie trei luni pentru executarea lucrărilor. Noul spital este deja racordat la rețeaua de energie electrică.

Reprezentanții firmei care a realizat Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative spun că unitatea este gata, însă nu poate fi predată Companiei Naționale de Investiții (CNI) din cauză că nu este racordată la utilități.

În urmă cu o lună, Radu Mihalache, reprezentantul firmei Victor Construct, i-a chemat pe ziariştii botoşăneni să le prezinte spitalul, după ce primarul Cosmin Andrei a declarat că lucrările nu au fost finalizate. „Am ales să facem o procedură atipică cu presa, deoarece cei de la CNI, cu care avem contract, nu doresc să facă recepția fără utilități. Domnul primar apare frecvent în presă și spune că obiectivul nu este gata. V-am chemat pe dumneavoastră, presa, să facem o prerecepție. Este o procedură atipică, dar cred că este corectă pentru informarea botoșănenilor și a opiniei publice, în general. Acesta spital este gata în totalitate, 100%. Suntem dispuși să facem orice fel de recepție, că este o prerecepție, că e o recepție parțială, să ne fie preluat acest obiectiv pentru că suntem prinși cu garanția”, a declarat Radu Mihalache.

CNI a transmis că nu poate recepţiona investiţia fără utilităţi

Acest spital, ridicat lângă Spitalul de Recuperare, a devenit un adevărat măr al discordiei între politicieni, dar și medici, deopotrivă. Fiind singurul spital din judeţ dotat cu sursă proprie de oxigen pentru fiecare pat din saloane, spitalul se preta cel mai bine pentru a fi transformat în unitate Covid.

La începutul lunii aprilie prefectul judeţului, Dan Nechifor, a făcut demersuri la CNI, beneficiarul lucrării, care trebuie să facă recepţia. Reprezentanţii instituţiei au spus că recepţia lucrării nu este posibilă din cauză că noul spital nu este racordat la utilităţi,  aruncând vina în curtea Primăriei Botoşani.

Această unitate este destinată bolnavilor care sunt în stadii terminale ale unor boli cronice grave şi care, în felul acesta, pot fi îngrijiţi de personal de specialitate. Valoarea investiţiei este de 15,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin CNI. Spitalul este dotat cu paturi ultramoderne, saloane cu baie proprie, televizor, sistem de apel al asistentelor, oxigen la fiecare pat.

Demersurile pentru noul spital au fost făcute încă din anul 2013 de către deputatul Tamara Ciofu, însă lucrările au început în noiembrie 2017.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...