Ursul din comuna Hudești și-a făcut din nou apariția

FOTO ARHIVA

Ursul care a fost semnalat pe raza comunei Hudești și-a făcut din nou apariția. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a emis, în urmă cu puțin timp, mesaj RO Alert pentru locuitorii din comuna Hudești, unde o femeie a semnalat prezenta unui URS.

„A fost semnalata prezenta unui URS în comuna Hudești, în Alba și Baranca. Evitați deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară. Păstrați distanța fața de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau sa îl hrăniți. Protejați animalele din gospodărie, fără sa vă expuneți pericolului”, este mesajul transmis de ISU.

Prima prezență a unui urs pe teritoriul județului Botoșani a fost semnalată în urmă cu aproape o lună și jumătate pe teritoriul comunei Havârna. Animalul a fost filmat de un amator în timp ce alerga pe un câmp deschis, imaginile fiind postate ulterior pe rețelele de socializare.

Specialiștii susțin că prezența exemplarului a fost una atipică și cel mai probabil a ajuns în județ din pădurile din Ucraina. Comisarul șef al Comisariatului de Mediu Botoșani, Cristina Kashyap, a precizat că ursul are capacitatea de deplasare foarte ridicată, el putând să parcurgă și 150 de kilometri. Autoritățile județene atrag atenția populației să nu se apropie de astfel de animale, să nu le hrănească și să nu le provoace.

 

Deja ai votat!