Călători transformați în nuntași de frica polițiștilor. Darul de nuntă – o amendă

Un botoșănean amendat de polițiști pentru transport ilegal de persoane i-a transformat pe pasagerii din mașină în rude prin alianță. Ba mai mult, el s-a dat socru mic și a invocat că toți fuseseră la cumpărături pentru nunta fiicei sale. Minciuna nu a ținut în fața polițiștilor, dar nici în instanță.

Nuntași luați la „ia-mă nene”

Scenele s-au petrecut pe 6 august 2019, când polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost cooptați într-o acțiune organizată la nivel național denumită „Pirații Rutieri”, care urmărea depistarea și sancționarea celor care efectuează transport ilegal de persoane. Astfel, pe DE 58, în Flămânzi, polițiștii au oprit un Opel Zafira condus de Ioan G., în autoturism fiind găsiți patru pasageri, care au recunoscut că s-au îmbarcat în municipiul Botoșani. Prin urmare, Ioan G. a fost amendat cu 5.000 de lei, iar ca măsuri complementare polițiștii i-au reținut permisul de conducere, dar și certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale mașinii. Bărbatul a negat că face piraterie și a susținut că lucrează în străinătate și că se află acasă pentru nunta fiicei sale, toți cei din mașină fiind cunoștințe care urmau să participe la nuntă, însă nu a fost crezut. Cu toate acestea, la rubrica mențiuni de pe procesul verbal el a scris că „am fost la cumpărături cu familia”.

Cumetrele l-au dat de gol

După ce s-a văzut amendat, botoșăneanul s-a dus la Judecătorie, unde a contestat procesul verbal invocând povestea cu nunta. Doar că cei patru pasageri nu i-au făcut jocul și au declarat exact cum au stat lucrurile. Astfel, cele două cliente transformate în „cumetre”, au declarat că nu îl cunosc pe șofer. Nici cei doi „colegi ai ginerelui” nu au recunoscut relația de colegialitate, dar au declarat că au urcat în mașină „la ocazie” din zona restaurantului „Select” din Botoșani, auzind că șoferul merge spre Frumușica.

Amendă în loc de dar de nuntă

Cum în timpul procesului Ioan G. nu a prezentat nicio dovadă că în ziua cu pricina a fost la cumpărături pentru nuntă, judecătorii nu au crezut nicio iota din spusele lui. În schimb, instanța a apreciat că amenda de 5.000 de lei este foarte mare și a redus-o la 2.000 de lei. Sentința definitivă a fost pronunțată marți, pe 22 iunie a.c., când așa-zisul socru mic s-a pricopsit cu amenda de 2.000 de lei în loc de dar de nuntă.

 

Deja ai votat!