Cod galben de ploi şi caniculă

Meteorologii au emis două avertizări care vizează judeţul Botoşani. Este vorba despre un cod galben de instabilitate atmosferică şi unul de caniculă.

Astăzi în intervalul 12.00-23.00 este în vigoare o avertizare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, zonele vizate fiind Dobrogea, Moldova şi Muntenia. În intervalul menționat, local în zonele de munte, Dobrogea, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25….40 l/mp.

De asemenea, astăzi şi mâine este în vigoare o avertizare cod galben care vizează un val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat. În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade Celsius, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și în extindere începând din seara zilei de vineri și va cuprinde majoritatea regiunilor.

Deja ai votat!