Cosmin Andrei vrea încă un şef la Poliţia Locală

Primarul Cosmin Andrei îşi doreşte ca Poliţia Locală să aibă şi director adjunct. Edilul a iniţiat un proiect de hotărâre vizând modificarea organigramei acestei instituţii, care va fi dezbătut de consilierii municipali în şedinţa ordinară din 30 iunie.

Propun consilierilor aprobarea modificării organigramei de la Poliția Locală pentru a introduce un post de director adjunct, pentru că îmi doresc împărțirea activității de la Poliția Locală pe două mari ramuri, pe care le consider importante pentru municipiul Botoșani. Unul se referă la ordinea publică cu tot ceea ce se întâmplă în Centrul Istoric cu precădere și cel de-al doilea pentru coordonarea serviciului rutier, iar fiecare dintre cei doi directori să coordoneze unul dintre aceste aspecte, pentru rezultate mai bune”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că mai sunt şi celelalte servicii care vor fi împărţite între cei doi directori cum ar fi disciplina în construcţii, unde s-au aplicat foarte multe sancţiuni pentru lucrări fără autorizaţie, serviciul de protecţia mediului şi activitatea de comerţ. Cosmin Andrei a mai spus că propunerea pe care a făcut-o se materializează prin transformarea unui post vacant.

Numărul de poliţişti de la Poliţia Locală este în acord cu numărul cetăţenilor şi cu decizia pe care o transmite Prefectura, la începutul fiecărui an”, a adăugat Cosmin Andrei.

Primarul nu a dorit să spună pe cine are în vedere pentru acest post 

Întrebat dacă s-a gândit la persoana care să fie numită director adjunct, edilul a răspuns că o va anunţa „la momentul potrivit”.

Rămâne de văzut cum vor vota consilierii municipali acest proiect, ştiut fiind faptul că şi în mandatul primarului Ovidiu Portariuc a existat un demers similar, care nu a avut finalitatea dorită de edil. Proiectul de hotărâre a fost supus de două ori dezbaterii consilierilor municipali, însă de fiecare dată a fost respins. Ovidiu Portariuc declara atunci că doreşte încă un şef la Poliţia Locală pentru eficientizarea activităţii.

Deja ai votat!